Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balerini din Sankt Petersburg aduc la Constanţa „Lacul lebedelor”

ro

16 Dec, 2016 00:00 2124 Marime text
 Bilete pentru acest spectacol mai pot fi procurate de la sediul Casei de Cultură la preţuri de 120 şi 150 de lei. 
 
„Lacul lebedelor”, cel mai cunoscut titlu de balet din lume, creaţie a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski, va fi prezentat sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de către Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”. În dificilul rol Odette/Odile, publicul tomitan o va aplauda pe prim-solista Maria Poliudova, iar în rolul prinţului Siegfried îl va admira pe Vladimir Statnii. Bilete pentru acest spectacol mai pot fi procurate de la sediul Casei de Cultură, la preţuri de 120 şi 150 de lei.
 
Spectacolul, prezentat în România în cadrul unui turneu, are la bază coregrafia clasică semnată de Marius Petipa şi Lev Ivanov.
Compania de balet clasic din Sankt Petersburg a fost înfiinţată de Andrey Batalov, solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky” şi apoi prim-solist al Teatrului Mariinski. Tânără şi dinamică, Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov” a fost educată în cea mai bună tradiţie rusească, după cum precizează organizatorii turneului din România.
 
Repertoriul companiei îmbină capodopere ale baletului clasic - „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” şi „Frumoasa din pădurea adormită”, de Piotr Ilici Ceaikovski, „Chopiniana” şi „Giselle”, de Adolphe Adam, „Les Sylphides”, de Michel Fokine, „Don Quijote” şi „Paquita”, de Ludwig Minkus - cu coregrafia contemporană.
 
Sursă foto: www.casadecultura-constanta.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii