Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au reînceput lucrările de excavare la Efesul Mării Negre. Descoperiri istorice uimitoare despre teatrul antic și grupurile ocupaționale

ro

25 Jul, 2017 04:34 3005 Marime text
Zilele acestea au reînceput lucrările de excavare la orașul antic Prusias ad Hypium, din Konuralp, provincia turcească Düzce, cunoscut sub denumirea de "Efesul Mării Negre", potrivit dailysabah.com/history.

Aici, de-a lungul vremurilor au fost descoperite apeducte, un pod, dar și un teatru, ornate cu diferite figuri și arcade, ]ndeosebi sub formă de leu.

Într-un interviu acordat Agenției Anadolu (AA), Özcan Budak, directorul pentru Cultură și Turism al provinciei Düzce, a declarat că lucrările de escavare se fac foarte atent ținând cont de valorile istorice ale zonei.

Menționând că este o șansă ca zona să-și recâștige structura originală, Önemli a adăugat că "acesta este singurul teatru antic care ar putea fi în zonă toate dn apropiere fiind distruse în timp.

Profesorul de arheologie din Düzce, Ahmet Bilir, a spus că "pot fi obținute  informații valoroase despre valorile istorice ale zonei din perioada Imperiului Roman, despre resursele antice, iar de pe pietrele de pe morminte se vor putea afla mult mai multe date de grupurile ocupaționale ale vremii.

Facem precizarea că Sarcofagul lui Metrodoros de la Tomis este originar din Prusias ad Hypium, executat în calcar de dimensiuni  lungime-2.07/l-1.89/I-1.50 metri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii