Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artista Banu Davun din Turcia expune la Constanța

ro

24 Apr, 2018 00:24 2619 Marime text



Conf. univ. dr. Banu Davun de la Universitatea din Aksaray din Turcia va expune, între 25 și 27 aprilie, la Constanța, la Campusul Universității „Ovidius“, corpul A.  
           

Expoziția personală a artistei Banu Davun, care a fost mai itinerată la Turcia, Macedonia, Albania și Bulgaria, are ca temă cultura, istoria și specificul regiunii Cappadocia sau „tărâmul cailor frumoși“, în traducere liberă. Pornind de la frescele din bisericile subterane, aceasta propune o serie de fotografii și manipulări digitale ale imaginilor, precum și lucrări în tehnicile tradiționale: pictură și grafică.



Conf. univ. dr. Banu Davun nu este la prima vizită la Universitatea „Ovidius“. Prima a avut loc în urmă cu cinci ani, atunci când prin programul Erasmus al Universității din Nevsehir a ținut un curs despre tehnici tradiționale de pictură Ebru și tipuri de imprimare în grafica modernă. În aceeași perioadă, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan de la Universitatea Ovidius din Constanta a ținut un curs de pictură pe sticlă la Universitatea din Nevsehir, Turcia, intitulat „Copacul vieții, între tradiție și modernitate“.  

Citește și:

Constănțencele Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan expun la Lisabona și susțin un workshop despre pictura românească pe sticlă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii