Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O premieră şi seri culturale Agenda Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“

ro

18 Jun, 2015 00:00 1850 Marime text
Pentru constănţeni, dar şi pentru turiştii aflaţi, în această perioadă, la malul mării, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ (TNOB) a pregătit spectacole menite să-i cucerească şi pe cei mai exigenţi spectatori.
 
Aşadar, pe 19 iunie, începând cu ora 19.00, la TNOB va avea loc un concert simfonic dirijat de Roberto Buffo, originar din Argentina. Pe scena lirică de la malul mării va fi prezentă solista Aurora Luca-Zodieru. Din programul muzical fac parte lucrări de Haydn (Preludiu la Oratoriul „Creaţiunea“), Mozart (Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestra în La major, KV219) şi Beethoven (Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, op. 55 „Eroica“). Un bilet costă 40, 30 sau 25 de lei, în funcţie de locul din sală, 20 de lei pentru pensionari şi 15 lei pentru elevi şi studenţi în grup organizat.
 
Weekend-ul acesta aduce pe scena TNOB o premieră: spectacolul „O noapte la Veneția“, de Johann Strauss (fiul). „Zi de târg, într-o piaţă de pe Canale Grande. Mulţimea se agită într-o necontenită forfotă. Vânzători care îşi expun mărfurile cu îmbieri insistente, cumpărători curioşi, precupeţe, lume de tot felul, viu colorată în port şi în limbaj, într-un fermecător decor Veneţian“, este descris spectacolul pe site-ul TNOB. Acţiunea se desfăşoară în Veneţia secolului al XVIII-lea.
 

Constănţenii care aleg să petreacă o seară în compania artiştilor de la TNOB vor avea ocazia să petreacă… „O noapte la Veneția“, sâmbătă, 20 iunie. Reprezentaţia, formată din două acte, este programată începând cu ora 19.00. Sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu, vor evolua soliştii Laura Eftimie, Ionela Duma, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Ştefan Popov, Constantin Acsinte, Adrian Bădilă, Laurenţiu Severin, Bogdan Ocheşel, Robert Safta şi Cristian Parmac.
 
Scenografia este semnată de Adriana Urmuzescu, cu care TNOB a colaborat şi pentru spectacolele „Don Quijote“ şi „Lacul lebedelor“. Maestru de cor este Adrian Stanache, iar coregrafia este realizată de Mihai Mîndruţiu. Asistent regie este Constantin Acsinte şi regizori tehnici sunt Paul Lăcătuşu şi Adrian Renea. Biletele se găsesc la sediul TNOB, la preţurile de 50, 40, 30, 25 şi 20 de lei.

Evenimentele lunii iulie


Luna iulie începe la TNOB cu o nouă Seară Camerală. Pe scena de la malul mării vor evolua Mihai Dunărinţu (vioară) şi Marina Dunărinţu (pian). Publicul constănţean îi va putea urmări pe 1 iulie, tot de la ora 19.00. Biletele se găsesc la preţul de 10 lei.
 
Propunea TNOB pentru seara de 7 iulie este o nouă Seară Lirică, în cadrul căreia melomanii o vor putea asculta pe soprana Smaranda Drăghici. Evenimentul este programat de la ora 19.00, iar un bilet costă 40, 30 sau 25 de lei, în funcţie de locul din sală, 20 de lei pentru pensionari şi 15 lei pentru elevi, studenţi în grup organizat.

În perioada 15-20 iulie, echipa TNOB va pleca la Deva, unde va participa la Festivalul „Opera Nights“.
 
Sursa foto: tnobconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii