Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță, precizări despre a treia doză de vaccin anti-COVID

ro

27 Jul, 2021 14:42 1756 Marime text
  • Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV.
Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză de vaccin anti-COVID. 

Decizia ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani. (...) Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie.

Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a transmis Valeriu Gheorghiță. 


În ultima săptămână au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu această tulpină, iar numărul deceselor a crescut la 5. Până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare. 

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29.

Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a precizat medicul.

El a precizat că jumătate din totalul cazurilor confirmate cu varianta Delta se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate. Dintre acestea, 42 de cazuri nu au legătură epidemiologică cu focarele, ceea ce poate însemna că există transmitere comunitară pe teritoriul României.  

Sursă foto: captură video Facebook.com / Guvernul României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii