Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță Constanța este unul dintre cele șapte județe unde vor fi dislocate centre mobile de vaccinare (live)

ro

20 Apr, 2021 14:28 1899 Marime text
  • Valeriu Gheorghiță, coordonatul campaniei de vaccinare din România, a transmis astăzi că va exista modalitatea de programare telefonică pentru vaccinarea anti-Covid-19.
  • Constanța este unul dintre cele șapte județe unde vor fi dislocate centre mobile de vaccinare, a mai spus Gheorghiță.

Încercăm să găsim variante care să faciliteze programarea la vaccinare. Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call center. Persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoia creării unui cont în platformă.

O altă modalitate este ca persoana respectivă sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru și se trec pe listă exact în respectivul centru și se va stabili ziua când pot să se prezinte pentru vaccinare, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Gheorghiță a vorbit și despre vaccinarea prin intermediul medicilor de familie, prin centrele mobile și echipe mobile.

Un alt aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare este de a vaccina în spitalele non Covid în care sunt internați pacienți cu boli cronice, a mai spus coordonatul campaniei de vaccinare din România.


Gheorghiță a mai anunțat că se dorește o creștere a ritmului de vaccinare și există o serie de demersuri inițiate la nivel local și județean de maraton al vaccinării, prin acțiuni de voluntariat ale cadrelor medicale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii