Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța solicită Consiliului Județean măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean

ro

27 Mar, 2020 17:35 1632 Marime text
USR Constanța solicită Consiliului Județean Constanța măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean.

În condițiile situației de urgență națională și a existenței Ordonanței Militare nr. 3, cetățenii care fac naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde au serviciul sunt expuși direct infectării cu coronavirus.

Astfel, propunem Consiliului Județean, în mod ferm, următoarele măsuri ce trebuie dispuse cel puțin pe perioada instituirii situației de urgență:

1. Înlocuirea microbuzelor (supraaglomerate) cu autocare sau suplimentarea numărului de microbuze, cel puțin în orele de vârf (dimineața și seara).

2. Suplimentarea cu autobuze ale CT BUS S.A. prin încheierea de urgență a unor protocoale între Consiliul Județean Constanța și CT BUS S.A., pe rutele metropolitane, dacă situațiile impun acest lucru, respectând cu strictețe celelalte condiții prezentate.

3. Înjumătățirea numărului de locuri disponibile (prin marcarea lor ca indisponibil) din autocare / microbuze, astfel încât să se respecte distanța socială, atât în orele de vârf (conform art. 1 de mai sus), cât și în afara orelor de vârf.

4. Dotarea obligatorie a șoferilor autocarelor / microbuzelor cu echipament complet de protecție (combinezon, mănuși, mască protecție, ochelari protecție).

5. Dotarea autocarelor / microbuzelor cu dispensere / dozatoare cu dezinfectant de mâini pentru pasageri.

6. Obligativitatea dezinfectării autocarelor la sfârșitul fiecărei curse, la cap de linie.


7. „Îmbrăcarea” pragurilor sau treptelor microbuzelor / autocarelor, pe care pășesc pasagerii, cu materiale textile îmbibate permanent cu substanțe dezinfectante.

8. Eliminarea, pe perioada urgenței, a plății cu numerar direct la șofer. În cazuri excepționale, plata trebuie făcută cu suma exactă a călătoriei, pentru a nu se returna rest în bancnote.

9. Verificarea permanentă a îndeplinirii obligațiilor de mai sus, de către organele abilitate – poliție locală, poliție națională, jandarmerie, armată, a transmis un comunicat din partea USR Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii