Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis, cu prescripţie medicală (VIDEO)

ro

20 Jan, 2022 16:48 1580 Marime text


Medicamentul cu Favipiravir, folosit în tratarea COVID-19, poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, potrivit ultimelor reglementări legale, a anunţat, joi, 20 ianuarie 2022, directorul în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban.

„Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale.

La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală.

Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută", a explicat Amalia Şerban.




Ea a adăugat că, în ultimele două săptămâni, a crescut capacitatea de testare pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2.

„În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste", a precizat aceasta.

Conform ultimelor date furnizate de Amlia Șerban, în ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat tulpina Omicron.  

Sursa foto: pixabay/ iira116
Sursa video: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii