Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teste de salivă în școli. Cîmpeanu "Școala va decide dacă are capacitatea de a face testarea, dacă nu vor face părinții" (VIDEO)

ro

18 Nov, 2021 18:40 1397 Marime text
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi , 18 noiembrie,  că școlile vor decide dacă au capacitatea logistică de a face testele de salivă, în caz contrar responsabilitatea urmând a cădea pe umerii părinților.

Testele vor ajunge în unitățile de învățământ începând cu săptămâna viitoare, a mai spus ministrul. 

"Școala va decide dacă are capacitatea de a face testarea, dacă nu vor face părinții. Rezultatul va fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învățătorului sau responsabilului din școală.

În ziua de vineri este posibil să i se pună elevului la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare. Testele vor fi la copii chiar și cazul în care școala are capacitatea de testare. Fac apel la responsabilitatea părinților de a comunica în timp util rezultatele acestor teste, pentru sănătatea întregii colectivități de elevi în care intră și acești copii", a anunțat Cîmpeanu.


Școala cu prezență fizică în localitățile cu ratat de infectare sub 3 la mie


"Este în curs de pregătire o hotăre CNSU prin care MEN şi MS sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfl încât s fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile unde rata de incidenţă este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învăţământ", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto-video: Facebook/ Ministerul Educației 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii