Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial

ro

04 Dec, 2020 09:00 1206 Marime text


În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea nr. 1171, în Partea I, din data de 3 decembrie 2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
 

Pe 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„În temeiul articolului 108 din Constituția României, republicată, și al articolului 25, litera e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articolul 1 – Se aprobă Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, denumită în continuare „Strategie”, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Articolul 2 – Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și autoritățile administrației publice locale au obligația de a duce la îndeplinire măsurile specifice domeniului lor de activitate prevăzute în strategie.

Articolul 3 – Finanțarea obiectivelor prevăzute în Strategie se va face în limita fondurilor aprobate anual prin legile bugetare anuale, precum și din alte surse legal constituite, potrivit legii”.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt următoarele:

  • Personalul din domeniul sănătății;
  • Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale;
  • Populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2;
  • Personalul din alte domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății.
Mai multe detalii vom prezenta în ediția de mâine!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii