Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Modular de la Lețcani a operaționalizat primele 24 de paturi ATI. Când urmează să sosească primii șase pacienți

ro

13 Oct, 2021 15:57 899 Marime text
  • Primii șase pacienți urmează să sosească în această unitate medicală astăzi, începând cu ora 15.30.
 Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, s-au operaționalizat astăzi, 13 octombrie, 24 de paturi ATI.

Primii șase pacienți urmează să sosească în această unitate medicală astăzi, începând cu ora 15.30.

La Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN - medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile Spitalului Modular Lețcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Iată comunicatul oficial transmis de Ministerul Apărării Naționale 

Sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu, la Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, s-au operaționalizat astăzi, 13 octombrie, 24 de paturi ATI. Primii șase pacienți urmează să sosească în această unitate medicală astăzi, începând cu ora 15.30.

Pentru susținerea acestui efort, ministrul apărării naționale a dispus suplimentarea personalului MApN detașat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenți medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie.

Astfel, la Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN - medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile Spitalului Modular Lețcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Spitalul modular, care funcționează ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a operaționalizat, începând din seara zilei de 12 octombrie, paturile de secție boli infecțioase pentru pacienții cu forme medii de boală și a primit, în cursul acestei nopți, primii zece astfel de pacienți.

 În funcție de disponibilitățile tehnice și de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Lețcani poate crește gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii