Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația intervențiilor MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 Militarii împart pachete cu alimente persoanelor vârstnice din zonele greu accesibile

ro

03 Apr, 2020 20:28 1604 Marime text

În intervalul 2 aprilie ora 16.00 - 3 aprilie ora 16.00, un număr de 1.889 militari și 523 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 394 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Giurgiulești (Galați), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Borș și Oradea (Bihor), Petea și Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 493 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Joi, 2 aprilie, o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 100 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

Tot ieri, 2 aprilie, o echipă din Ministerul Apărării Naționale a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia acestei facilităţi, prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Totodată, un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, acționează începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere.

În perioada 3-5 aprilie, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, vor distribui aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare și 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din județul Suceava și din localități greu accesibile din zona Dâmbovicioara, județul Argeș.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 2.237 misiuni, la care au participat 12.305 militari și 3.540 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 6.710 teste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii