Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19. Peste 2.000 de militari au fost mobilizați

ro

19 Apr, 2020 11:35 1810 Marime text


În perioada 18 aprilie, ora 6.00 – 19 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.460 militari și 516 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 460 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 256 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 157 de probe.

De asemenea, în urma deciziei Centrului Național de Coordonare și Conducere, Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, a început, de vineri și sâmbătă (17 - 18 aprilie), preluarea pacienților diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești, continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava. Totodată, în baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” acționează, cu două autospeciale de decontaminare tehnică și teren, pentru dezinfectarea aleilor și a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii