Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de îndată a CLM. Spitalul de Infecțioase are nevoie de fonduri Făgădău - „Pentru un singur bolnav infectat cu Covid-19, pe perioada tratamentului se folosesc 600 de kituri” (galerie foto)

ro

20 Mar, 2020 00:00 7588 Marime text

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre centrele regională din țară unde sunt tratați pacienții infectați cu Covid-19. Municipalitatea a acționat și a reconfigurat curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. În schimb unitatea medicală a nevoie de fonduri. Pe această cale, edilul municipiului Constanța, Decebal Făgădău lansează un nou apel către Ministerului Sănătății în vederea alocării sumei de 15 milioane de lei, necesari pentru a asigura activitatea în această perioadă extrem de dificilă.

Fondurile sunt vitale pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale. „Necesarul pentru spitalul de boli infecțioase este de kit-uri, măști, mănuși chirurgicale, combinezoane, filtre și dezinfectanți. Toate aceste măsuri absolut necesare costă 15 milioane de lei. Pentru un singur bolnav infectat cu Covid-19, necesarul pentru 20 de zile de tratament este de aproximativ 600 de kit-uri. Sunt cel puțin trei vizite pe zi la un pacient infectat”, a exemplificat chiar primarul Decebal Făgădău.
De la începutul crizei generate de coronavirus, municipalitatea a alocat prin rectificare bugetară suma de 292.000 lei Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța pentru achiziția unui kit performant pentru testarea rapidă pentru COVID-19.
Totodată, la ședința ordinară a Consiliului Local Municipal din luna februarie a.c, primarul a introdus un amendament la bugetul pentru 2002, chiar în timpul acelei ședințe, prin care Spitalul de Boli Infecțioase a primit suma de 324.000 de lei pentru a achiziția de materiale și pentru detectarea virusurilor.
Municipalitatea a mai alocat alți 84.000 de lei kit-uri de testare și 182.000 lei pentru asigurarea suplimentului de hrană pentru pacienți.
Astăzi, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local Municipal, municipalitatea va mai aloca alți 2.500.000 lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase, ne-a declarat primarul Decebal Făgădău.
În următoarea perioadă, unitatea sanitară va anunța și o campanie de strângere de fonduri pentru a traversa această perioadă deosebit de grea. Vom reveni.
 
Citește și:
 
Rectificare bugetară pentru asigurarea sumelor necesare testării și prevenției rapide pentru COVID-19

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii