Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregătesc două centre de evaluare a pacienţilor COVID-19, în județul Tulcea

ro

11 Jan, 2022 17:21 1149 Marime text


Autorităţile tulcene au început pregătirile pentru deschiderea a două centre de evaluare a persoanelor bolnave de COVID-19, în contextul creșterii accelerate a cazurilor cu tulpina Omicron. 

Cele două centre de evaluare a persoanelor bolnave de COVID-19 sunt amenajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi la Spitalul orăşenesc din Măcin. Acestea vor fi deschise în perioada următoare.  

Potrivit ministerului Sănătății, în noile structuri vor fi asistați pacienţii cu COVID-19 deja confirmaţi (prin testare), pentru care se vor realiza investigaţii biologice şi imagistice.

Specialiştii din centre vor putea, pe de o parte, să administreze aici, în regim de spitalizare de zi, anticorpi monoclonali, iar pe de alta, să prescrie tratament antiviral, pe care ulterior pacienţii cu forme uşoare sau medii de boală îl pot urma la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie.

Atât administrarea anticorpilor monoclonali, prin perfuzie, cât şi prescrierea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 se pot realiza doar în spital. 

Conform buletinului coronavirus furnizat de Direcţia de Sănătate Publică din Tulcea, în judeţ incidenţa COVID-19 este de 0,9 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată, de 6,65 cazuri la mia de locuitori, se înregistrează în satul Dorobanţu, în timp ce în municipiu aceasta este de 1,45 de cazuri la mia de locuitori. 

În ultimele 24 de ore, potrivit autorităților tulcene, au fost înregistrate 38 cazuri noi de infectare. 

Sursa foto: unsplash.com/ Clay Banks
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii