Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Nu avem în niciun județ creșterea incidenței în ultimele 24 ore”

ro

11 May, 2021 21:53 1341 Marime text
  • Raed Arafat, declarații cu privire la situația României, în contextul pandemiei.  
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, pentru Digi24, că situația este favorabilă, incidența răspândirii COVID-19 nu a crescut în niciun județ în ultimele 24 de ore, dar nu recomandă încă relaxarea.

„Nu avem în niciun județ creșterea incidenței în ultimele 24 ore”.

„Normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese. Sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri. Efortul comun ne face să ținem această situație și să ne bucurăm de ea. Vaccinul este cel mai important act ca să menținem și să ajungem la mai bine. Faptul că suntem aici este datorită respectării măsurilor și datorită vaccinărilor. Nu trebuie interpretată greșit, riscul major este ca unii să spună <<am scăpat, nu ne mai vaccinăm>> – aici va fi greșeala”, spune șeful DSU. 


El este de părere că, în cazul în care se va menține ritmul alert de vaccinare, România va putea atinge pragul de 60% din populație imunizată. 

„Dacă vom continua așa, în următoarele două, trei luni putem ajunge la un nivel foarte bun. 

Este important, măcar cu prima doză, să avem 5 milioane de oameni. Când ajungi la 25-30% din populație începe să se vadă impactul. Trebuie continuat să ajungem la 60%”, precizează Raed Arafat.


Acesta a menționat că sunt și discuții despre relaxarea anumitor măsuri de protecție. 

„Sunt în analiză aceste reguli, urmează să se vină cu niște propuneri de relaxare, dar trebuie făcut cu precauție. Situația poate să se inverseze. Procentul vaccinărilor nu este încă suficient ca să spunem că am învins”, informează Arafat. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii