Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța Rata de vindecare din Constanța este de peste 70% - printre cele mai ridicate din toată țara

ro

30 Apr, 2020 17:24 1785 Marime text
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 231 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 172 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de peste 70%, printre cele mai ridicate din toată țara.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 325 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 505 persoane în izolare la domiciliu.
 
De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 9.110 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 13.105.670 lei. Dintre acestea, 154 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 229.425 lei, din care 117, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 
În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 601 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 69 de societăți comerciale și PFA.
 
Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 929 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. 
Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, menționează Prefectura.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii