Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța, despre măsurile luate în cazul carantinării parțiale a localității Cuza Vodă

ro

21 Apr, 2020 19:47 2219 Marime text

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a convocat astăzi Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a discutat despre setul complet de măsuri care se va aplica în cazul carantinării parțiale a localității Cuza Vodă.

Hotărârea privind măsurile a fost votată, iar aceasta presupune, printre altele: permisiunea intrării/ieșirii pentru transporturile de marfă, permisiunea intrării/ieșirii în/din zona carantinată a persoanelor care activează în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, energetic, comunicații, transporturilor etc., doar pe baza documentelor justificative.

De asemenea, în interiorul zonei de carantinare se menține obligativitatea acoperirii nasului și gurii la ieșirea din casă, cu măști simple sau chirurgicale, dar și cu eșarfe, fulare sau alte articole vestimentare.

Totodată, autoritățile locale se vor ocupa de dezinfectarea potențialelor focare, vor facilita aprovizionarea continuă și vor informa constant populația referitor la măsurile pe care trebuie să le urmeze. În același timp, jandarmii constănțeni au stabilit exact zona de protecție, IPJ Constanța, alături de Primăria Cuza Vodă, va trasa rutele ocolitoare ale zonei carantinate, dacă situația o va impune, iar DSP Constanța va stabili măsurile pentru monitorizarea de către medicul de familie a diferitelor categorii de persoane cu risc (femei gravide, persoane dializate, pacienți oncologici, etc).

Citește și: Coronavirus județul Constanţa. Carantină parțială în localitatea Cuza Vodă (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii