Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Dosare penale și sute de amenzi pentru cei ce nu respectă măsurile impuse în contextul pandemiei

ro

27 Oct, 2021 15:39 1379 Marime text
  • La nivel național, polițiștii români, au întreprins activități de de verificare și informare a cetățenilor cu privire la noile reglementări impuse în contextul pandemiei.
 
Prin urmare, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost desfășurate 645 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitar, 110.105 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
 
Astfel că, au fost constate 4 infracțiuni, dintre care 3 de zădărnicirea combaterii bolilor și 1 de fals în declarații. De asemenea, au fost aplicate amenzi, 3.226 la număr, în valoare de 617.000 de lei.
 
În continuare, vă prezentăm comunicatul oficial al Inspectoratului General al Poliției Române:
 

„Începând de ieri, 26 octombrie, la nivel național, Poliția Română, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții în domeniu, desfășoară acțiuni de verificare și pentru informarea cetăţenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.*
 
Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 645 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.
 
Au fost efectuate 110.105 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
 
În urma activităților derulate, au fost constatate 4 infracțiuni, dintre care 3 de zădărnicirea combaterii bolilor și 1 de fals în declarații.
 
De asemenea, au fost aplicate 3.226 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 617.000 de lei.
 


În continuare, principalul scop al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.
 
Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii