Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetiță de șapte ani, infectată cu noul coronavirus, operată la Spitalul Județean de Urgență Constanța

ro

20 Apr, 2020 17:06 2936 Marime text
O echipă de medici din Spitalul Județean de Urgență Constanța a efectuat prima intervenție chirurgicală asupra unui pacient infectat cu noul coronavirus, COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de Primăria Constanța, este vorba despre o fetiță de aproape 7 ani, din Constanța, care a ajuns la spital cu dureri abdominale. Copilul a fost examinat în condiții de maximă siguranță și după discuțiile cu familia, care a precizat că a călătorit în străinătate, dar și în urma radiografiei pulmonare care a arătat modificări, a fost testată pentru coronavirus, analize care le-au confirmat doctorilor suspiciunea de infecție cu temutul COVID- 19.

Investigațiile suplimentare au dus la diagnosticul de apendicită acută gangrenoasă perforată care trebuia operată urgent. Doctorii și asistenții din echipa de intervenție coordonată de chirurgul pediatru Florin Daniel Enache au intrat în sală și au salvat viața copilului. Toată acțiunea s-a desfășurat contracronometru, în condiții sporite de siguranță cu echipamente suplimentare de protecție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii