Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi doze de vaccin Johnson& Johnson au sosit, astăzi, în România. Câte doze ajung la Constanța

ro

28 Apr, 2021 12:29 1156 Marime text

 
  • 48.000de doze de vaccin Janssen (Johnson& Johnson) au sosit astăzi în țară.
Astăzi, 28 aprilie a.c., au ajuns în România pe cale rutieră, o nouă tranșă de vaccinuri livrată de compania farmaceuticăJohnson&Johnson, care constă în 48.000de doze, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman

Reamintim că în data de14aprilie a.c. a fost recepționată prima tranșă de 60.000 dedoze Janssende la compania Johnson&Johnson.
Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinareșiinițierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500de doze de la producătorul Johnson&Johnsonse distribuie de la InstitutulNațional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC)către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

-Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000doze;
-Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000doze;
-Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000doze;
-Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000doze;
-Centrul Regional de Distribuție Iași:10.000doze;
-Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrarepus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii