Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății a distribuit medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Au ajuns în 49 de spitale din țară

ro

14 Oct, 2021 10:54 1204 Marime text
  • 2.240 de flacoane de de Remdesivir au fost distribuite de Ministerul Sănătății.
  • Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara
 
Ministerul Sănătății anunță că a a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Aceste medicamente sunt necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.
 
Mai multe detalii în comunicatul oficial transmis de Ministerul Sănătății.
 
Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.
Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.
Este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24 160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.
Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.
Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii