Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Viorel Ionescu, primarul oraşului Hîrşova, despre măsurile luate pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului

ro

24 Mar, 2020 12:32 2836 Marime text
Hîrşova este unul dintre primele oraşe din țară unde au fost interzise grupurile ce depăşesc trei persoane, ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus. Primarul oraşului, Viorel Ionescu, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că măsura aceasta, deşi a dat naştere unor discuții, fiind adoptată la nivel  local înaintea emiterii Ordonanței Militare nr. 2, s-a dovedit a fi eficientă, iar hîrşovenii încep să conştientizeze din ce în ce mai mult importanța respectării recomandărilor de a sta în case.
Pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul oraşului Hîrşova au fost luate o serie de măsuri de siguranță. Acestea includ dezinfectarea parcurilor din oraş, urmând ca, în funcție condițiile meteorologice, să fie dezinfectate şi zonele adiacente blocurilor din oraş. „Din fericire, până acum, la Hîrşova, nu avem niciun caz confirmat cu Coronavirus şi nici vreo suspiciune“, a declarat primarul Viorel Ionescu.
Totodată, acesta a precizat că persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt atent verificate pentru a-şi respecta obligațiile ce le revin. De asemenea, autoritățile se asigură că oamenii aceştia au cele necesare pentru a respecta autoizolarea.
În paralel, autoritățile locale se îngrijesc şi de persoanele aflate în categoriile de vârstă vulnerabile. De altfel, primăria a lansat şi un apel la solidaritate către hîrşoveni. Prin acesta, sunt vizați toți cei care au disponibilitatea de a se alătura grupului de voluntari, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în izolare, precum şi al vârstnicilor ce au nevoie de ajutor pentru efectuarea cumpărăturilor. Cei care pot deveni voluntari se pot înscrie în grup la numărul de telefon 0786 576 400.
Legat de măsura prin care încă din data de 18 martie s-a decis interzicerea grupurilor mai mari de trei persoane, primarul Viorel Ionescu a declarat că, deși cetățenii unui stat se bucură de drepturi și de libertăți, aceștia au și anumite obligații și responsabilități. De asemenea, primarul a subliniat că România nu se află într-o stare normală, ci într-o stare de urgență, situație în care dreptul la viață este dreptul numărul unu, celelalte drepturi și libertăți venind pe locurile următoare.
„Este firesc ca, într-o situație normală, cetățenii unui stat să se bucure de toate drepturile și libertățile ce le sunt asigurate prin lege într-un stat de drept. Totuși, România nu trece printr-o situație normală, ci este una excepțională, de urgență. Într-o situație de urgență, dreptul la viață primează asupra tuturor celorlalte drepturi, iar dreptul și libertățile privind libera deplasare, libera circulație, din păcate, sunt momentan restrânse“, a explicat Viorel Ionescu.
Tot la nivelul orașului Hîrșova s-a decis limitarea accesului în spațiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgență, cu respectarea dispozițiilor referitoare la numărul maxim de trei persoane. Totodată, taxiurile sunt obligate să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor și de evitare a aglomerării.

Citește și:
A intrat în vigoare Ordonanţa militară. Restricțiile de circulație în afara locuinței. Ce documente trebuie să avem la noi



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii