Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Valentin Saghiu, primarul orașului Murfatlar

ro

24 Mar, 2020 13:37 8203 Marime text
Pentru prevenirea răspândirii epidemiei de Coronavirus, la nivelul orașului Murfatlar s-au luat o serie de măsuri. Primarul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu, a declarat pentru ZIUA de Constanța că aceste măsuri includ sprijinul acordat persoanelor din categoriile vulnerabile la virusul COVID-19, atenta supraveghere a persoanelor aflate în izolare, dar și dezinfectarea parcurilor, în funcție de cum permit condițiile meteorologice.
Nu în ultimul rând, s-au luat măsuri și pentru ca ședințele de consiliu local să se desfășoare cu respectarea tuturor recomandărilor în vigoare, inclusiv păstrarea distanței minime necesare, dar și durata ședințelor.
„Pot să vă spun, fără falsă modestie, că la Murfatlar suntem bine pregătiți pentru a face față situației grave cu care se confruntă întreaga țară. Din fericire, până la acest moment, nu avem niciun caz confirmat și nici vreun caz suspect de Coronavirus“, a declarat primarul Valentin Saghiu.
„Printre primele noatre griji se numără identificarea tuturor persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, cei care nu au sprijinul familiei ori nu se pot deplasa, pentru a le putea oferi sprijinul necesar pentru a face față acestei perioade, fără a se expune“, a spus primarul din Murfatlar.
De asemenea, acesta a precizat că, la Murfatlar, sunt 54 de persoane în autoizolare, însă numărul acesta suferă mici modificări, dat fiind că pentru unele dintre persoane se termină perioada de autoizolare și altele intră acum. Aceste persoane sunt atent monitorizate să nu încalce măsurile privind autoizolarea, fiind verificate de două ori pe zi, împreună cu Poliția Locală și Poliția Națională.
„În continuare, facem eforturi pentru identificarea tuturor persoanelor care trebuie să parcurgă perioada de autoizolare. Unele dintre acestea au intrat singure în izolare și ne-au anunțat, pe altele le-am depistat noi, despre alții ne-au informat ceilalți cetățeni“, a precizat Valentin Saghiu.
În ce privește parcurile, primarul a declarat că, în funcție de condițiile meteorologice, acestea vor fi dezinfectate și apoi, cel mai probabil, închise. De asemenea, asociațiile de locatari au primit recomandările privind toate măsurile de prevenție ce trebuie luate în contextul epidemiei de Coronavirus, inclusiv aplicarea materialelor textile cu substanțe dezinfectante.
„La Murftalar, am achiziționat tot ce este necesar în privința materialelor de protecție, pornind de la măști, mănuși și tot ce trebuie. O parte din aceste materiale au sosit deja, restul urmează să ajungă. Facem tot ce putem să sprijinim cadrele medicale, poliția locală, poliția națională, aceștia fiind în linia întâi“, a declarat primarul.
Nu în ultimul rând, acesta ne-a precizat că s-au luat măsuri și cu privire la modalitatea de desfășurare a ședințelor de consiliu local. Astfel, acestea se desfășoară în Casa de Cultură din oraș, persoanele ce intră folosesc substanțele dezinfectante puse la dispoziție, măști, mănuși și protecție pentru încălțăminte. Ședințele durează maxim 15 minute, iar consilierii locali stau la o distanță minimă de 2 m unii de alții.

Citește și:

Klaus Iohannis, declarație de presă, după ședința privind gestionarea epidemiei COVID – 19:
„Restricțiile devin obligații“ (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii