Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Robert Șerban, primar Eforie - “Măsurile radicale sunt necesare. Chiar dacă sunt dure, sunt eficiente”

ro

24 Mar, 2020 13:38 1762 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
Primarul orașului Eforie, Robert Șerban anunță că primăria localității continua dezinfectarea străzilor din oraș, ca măsură de prevenție a epidemiei de coronavirus. Dezinfecția străzilor se face cu produse pe bază de clor, produsul folosit reprezentând una dintre cele mai eficiente metode de dezinfecție. Acțiunile se derulează atât în Eforie Sud și Eforie Nord.
“La începutul săptămânii a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Eforie. Au fost stabilite primele măsuri pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 2/ 21.03.2020 privind identificarea modalităților de sprijin pentru persoanele în vârstă de peste 65 ani, de pe teritoriul administrativ al orașului Eforie, fără susținători sau orice altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii acestora în afara locuințelor. Le-am solicitat consilierilor locali să-și concentreze eforturile pentru identificarea persoanelor aflate în această situație, monitorizarea și contactul permanent cu acestea pentru a putea fi ajutate. Consilierii locali se vor alătura acțiunilor întreprinse de Compartimentul Asistență Socială și Poliția Locală.
Toți cei care doresc să sprijine astfel de acțiuni sunt rugați să ni se alăture. Cei interesați pot trimite un mail pe adresa voluntariat.covid@primariaeforie.ro precizând date de contact/ nume, telefon/ intervalul orar în care sunt disponibili, zona în care pot acționa și gama de activități pe care le pot desfășura. Aveți posibilitatea de a ne contacta și telefonic: 0241748116, 0728281870. Având în vedere gravitatea crizei sanitare, voluntarii pot fi un sprijin important și un bun semn al solidarității eforienilor. Trebuie să avem grijă de noi. Să facem acest efort temporar. Cu siguranță, nu peste mult timp,toți sănătoși, ne vom bucura privind copiii la joacă. O spun cu toată răspunderea. Măsurile radicale sunt necesare. Chiar dacă sunt dure, sunt eficiente. Să ne gândim la noi, la familiile noastre, la ceilalți. Să ne gândim la comunitatea noastră. Vom trece peste această încercare respectând reguli, încrezându-ne în autorități, solidari, având grijă unii de ceilalți”, susține Șerban.

Poziția primarului din Eforie referitor la spațiile de carantină din oraș

“Eu și familia mea locuim în acest oraș și ceea ce îi îngrijorează pe eforieni, mă îngrijorează și pe mine.
V-am cerut de fiecare dată să respectați legea, v-am cerut să aveți încredere în cei care vă conduc, în cei pe care i-ați ales. O spun cu tristețe, trăiesc acum un sentiment de amărăciune, de furie și neputință. Peste capul meu, fără a fi consultat, fără a putea să vă întreb la rândul meu pe dumneavoastră, Eforie poate, atenție! spun poate deveni zonă de carantinare. Știu, e situație de urgență în România, hotărârile le iau alții, dar oamenii, dorințele lor, nu mai există? Eforienii sunt îngrijorați de soarta lor, dar nu-i uită pe ceilalți, sunt solidari cu cei care se întorc în România.
Firesc, îmi cer să le răspund la o întrebare: noi, cei din Eforie, nu existăm, nu ne întreabă nimeni, nimic?
Vă răspund: nu am fost consultat dacă sunt de acord cu carantinarea persoanelor la Eforie. La București decizia a fost luată de CNSU; nu am fost întrebat dacă am vreo soluție pentru această problemă și ce măsuri pot fi luate;
nu știu cum a ajuns o anumită unitate turistică din Eforie pe lista spațiilor destinate carantinării.
Repet! Caut soluții, aștept sugestii! Am încredere că există o rezolvare”.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii