Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de interes public Primarul comunei Peştera, Marius Liviu Petre – „Informaţi-vă doar din surse oficiale şi respectaţi recomandările autorităţilor“

ro

27 Mar, 2020 12:15 3893 Marime text


Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor. 

Primarul comunei Peştera, Marius Liviu Petre,  ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
 
Potrivit primarului comunei Peştera, la această oră, sunt 16 familii autoizolale la domiciliu. „Avem 16 persoane care s-au întors din străinătate, prin urmare 16 familii, s-au autoizolat la domiciliu. De asemenea, în comună sunt 7 familii care au peste 65 de ani şi care sunt singure. „Monitorizăm aceste persoane, le facem cumpărăturile de care au nevioe: medicamente, alimente, produse de igienă“, ne-a spus primarul. Mai mult, în fiecare zi se face dezinfecţia locurilor publice din comună: primăria, staţiile de microbuz, locurile de joacă, unităţile de învăţământ, căminul cultural, terenurile multifuncţionale.
 

„Informaţi-vă doar din surse oficiale şi respectaţi recomandările  autorităţilor. Ieşiţi din case doar atunci când aveţi o urgenţă sau când mergeţi la serviciu“, a mai adăugat primarul  Marius Liviu Petre. 


Nu în ultimul rând, primarul a mai explicat că primăria Peştera face toate demersurile necesare pentru a sprijini organele Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu COVID-19, în sensul respectării noilor prevederi şi recomandări legale intrate în vigoare în această perioadă.


Sursa foto: Fcebook/Marius LIviu Petre
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii