Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de interes public Primarul comunei Aliman, Nicola George - „Transmit locuitorilor să respecte normele impuse de ordonanţa militară. Împreună vom trece peste aceste momente grele“

ro

26 Mar, 2020 09:37 1651 Marime text

Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
 
Primarul comunei Aliman, Nicola George, ne-a vorbit despre măsurile luate la nivelul comunei pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus.
 

„Am constituit patru grupuri de lucru la nivelul comunei, care au grijă ca tuturor persoanelor vulnerabile de peste 65 de ani să nu le lipsească cele necesare: alimente, medicamente şi produse de igienă. Zilnic ne deplasăm la aceste persoane pentru a vedea dacă au nevoie de ceva. De asemenea, avem în comună 40 de persoane în auto-izolare. Un echipaj format din doi poliţişti verifică comuna Aliman în fiecare zi. Am mers împrenă cu oamenii legii şi am verificat dacă toate persoanele aflate în izolare sunt la domiciliu. Ţinem legătura cu DSP Constanţa şi Poliţia de frontieră“, ne-a explicat primarul comunei Aliman, Nicola George.

 
În comuna Aliman şi cele trei sate (Dunăreni, Floriile și Vlahii) au fost montate panouri de informare, astfel ca toţi locuitorii să ştie ce au de făcut pentru combarerea răspândirii virusului. Nu în ultimul timp, aceste mesaje sunt transmise şi mesaje audio, cu ajutorul maşinei de poliţie.
 

„În calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă transmit locuitorilor comunei Aliman şi ai celor trei sate (Dunăreni, Floriile și Vlahii) să evite deplasările în afara gospodăriei, să respecte normele impuse de ordonanţa militară. Împreună vom trece peste aceste momente grele“, a mai spus primarul comunei Aliman, Nicola George.

 

„Există o bună colaborare între instituțiile implicate în prevenirea transmiterii acestui virus: medic de familie, Poliție, Primărie, asistentă comunitară. În numele celor menționați mai sus îmi permit unele recomandări: respectați masurile impuse de starea de Urgență, respectați normele minime de igienă, încercați pe cât posibil să limitați călătoriile cu diferite mijloace de transport în comun, evitați locurile aglomerate! Protejându-vă pe dumneavoastră, îi protejați și pe ceilalți! Sperând că m-am făcut înțeles vă mulțumesc mult și vă doresc tuturor multă sănătate!“, a mai spus pirmarul comunei Aliman.

 
Ediul-şef a mai precizat că primăria Aliman face toate demersurile necesare pentru a sprijini organele Ministerului Afacerilor Interne în lupta cu COVID-19, în sensul respectării noilor prevederi şi recomandări legale intrate în vigoare în această perioadă.


Sursa foto: Facebook/nicola george
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii