Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța “Există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai virusului COVID-19 și putem să îl transmitem mai departe”

ro

03 Apr, 2020 11:00 2113 Marime text

“Există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai virusului COVID-19 și putem să îl transmitem mai departe, de aceea trebuie să stăm în casă”.

Este mesajul pe care ni-l transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care precizează că este foarte important să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a nu ne îmbolnăvi.

Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța: “Până când apar primele simptome nu prea avem cum să ne dăm seama că suntem infectați dar când apar febra, tusea, durerile în gât, atunci trebuie să contactăm medicul de familie sau să apelăm, mai ales dacă este febră mare, Serviciul de Urgență care ne va direcționa. Pe lângă febră, pot apărea și dureri de mușchi, de cap și  dificultăți de respirație”.

Medicii ne transmit că trebuie să ne luăm măsuri suplimentare de siguranță atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături sau alte activități și trebuie să avem grijă la modul în care ne dăm jos masca sau mănușile. 

Dr. Claudia Cambrea – directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța: “Pentru siguranța noastră, ar fi bine să punem la ușă covorașe îmbibate în clor, pentru a trece și a ne șterge foarte bine înainte să intrăm în casă pentru că este posibil să aducem virusul pe încălțămintea noastră, dat fiind că știm că rezistă foarte mult pe suprafețe.

De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie ținută undeva în balcon la aerisit, asta dacă nu putem să o spălăm în fiecare zi.  Atenție cum dăm măștile jos. Niciodată nu se prind de partea din față, ele trebuie să fie prinse de urechiușe, în așa fel în care să nu atingem partea care a fost expusă și apoi, să le aruncăm.  

Mănușile la fel, le scoatem invers, se întorc pe dos și imediat se aruncă. Ne spălăm imediat pe mâini și pe față cum intrăm în casă.

Când mergem la cumpărături, nu știm câtă lume pune mâna pe produse în magazine și dacă nu s-au respectat condițiile de igienă acestea pot fi contaminate.
 
De aceea ar fi bine să le ștergem cu șervețele dezinfectante atunci când ajungem acasă”.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii