Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 iunie Marcel Vela, precizări despre ştranduri, piscine şi bazine de înot

ro

29 May, 2020 18:10 2768 Marime text
  • Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a făcut precizări despre ştranduri, piscine şi bazine de înot, în contextul relaxării de la 1 iunie. 

România a obținut o situație bună împotriva COVID-19 și trebuie să avem grijă să nu irosim munca de până acum. Măsurile sunt posibile întrucât situația epidemiologică din România este pe un trend descendent.

 Acest fapt este rezultatul modului în care Guvernul a gestionat până în prezent criza COVID-19 și, în primul rând, este meritul majorității covârșitoare a românilor care a respectat regulile de conduită sanitară.

Pericolul NU a trecut, trebuie să rămânem precauți! Măsurile sanitare trebuie respectate în continuare cu strictețe, astfel încât tot ce s-a obținut până acum să nu fie anulat.

 Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă.

 Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă.

 Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.

În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate, a precizat ministrul Vela pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal.


În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar - atenție! - pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori.

Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii