Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsură radicală în primăria din Tulcea! Doar cei vaccinați au acces în clădire. Primarul dorește restricții și în biserici

ro

15 Oct, 2021 21:07 1630 Marime text
  • Ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă, primăria municipiului Tulcea a decis ca, începând de vineri, să restricţioneze accesul publicului și a angajaților în instituţie şi în sediile serviciilor din subordine.

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, afirmă că măsura ar trebui implementată în toată structura publică a statului- primăriile, biserica, presa.

Rata incidenței crește foarte rapid. Eu nu sunt doar primarul care trebuie să facă străzi, ci trebuie să am grijă și de starea sănătății locuitorilor. Am folosit mijloacele legale pentru a proteja locuitorii și angajații, cât și pentru a încuraja vaccinarea. Angajații nevaccinați au posibilitatea de a face telemuncă. Li s-a oferit această posibilitate de a munci la domiciliu. În toată această perioadă, până la momentul hotărârii, jumătate dintre cei nevaccinați au fost depistați pozitiv. Celalaltă jumătate au intrat în telemuncă și o parte din ei s-au vaccinat. Accesul în interiorul instituției este permis în urma prezentării certificatului vaccinării, a dovezii că ai trecut prin acest virus și, în cazul în care există persoane care au recomandare de a nu fi vaccinați, pentru ei un test rapid antigen. Eu cred că această măsură trebuie aplicată de toată structura publică a statului, primăriile, biserica, presa, toate trebuie să facă un efort comun. Eu cred că lupta asta nu s-a pierdut, iar orin vaccinare ajungem la imunitate. Acum suntem la un prag de dezastru, a declarat primarul la Digi 24.


Potrivit deciziei publicate pe site-ul instituției, accesul în Primăria municipiului Tulcea şi în sediile structurilor şi serviciilor publice din subordine este permis, începând de vineri, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, prezintă dovada trecerii recente prin boală sau prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu acest virus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii