Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Prima evaluare managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava

ro

04 Apr, 2020 11:16 2210 Marime text

Echipa de specialişti condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a făcut o primă evaluare a situaţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava. Au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spaţiile de circulație în încinta spitalului județean.

De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava.

Sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană.

După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale.

Prin eforturile conjugate ale noii echipe manageriale şi al echipei de medici venită în sprijinul acesteia se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienții neinfectați sau cei infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii