Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Restaurante, terase și fast food-uri, la control. Au fost aplicate amenzi

ro

30 Jan, 2021 12:22 2354 Marime text
  • Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții, au continuat acțiunile de control, la nivel național, cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.
  • În total, au fost aplicate 4.850 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 840.000 de lei.
În cursul zilei de ieri, 29 ianuarie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții, au continuat acțiunile de control, la nivel național, cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Au fost verificați peste 4.000 de operatori economici, peste 170 de operatori de transport persoane și aproximativ 9.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 75.000 de persoane.

În total, au fost aplicate 4.850 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 840.000 de lei.

La acțiunile de control au participat peste 6.600 de polițiști, aproximativ 2.000 de jandarmi, aproape 1.700 de polițiști de frontieră și peste 1.000 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și de al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, precum și al autorităților locale.

Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea obligației de a purta masca de protecție, fiind aplicate 4.177 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 587.525 de lei. Alte 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Totodată, au fost aplicate 630 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 190.000 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 2 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În ceea ce privește linia telefonică TELVERDE, au fost primite 8 apeluri telefonice care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 5 județe și alte 8 sesizări însoțite de imagini foto/video. Dintre sesizările însoțite de imagini, una s-a confirmat.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus., a transmis MAI.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii