Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Controale în contextul pandemiei de COVID-19. Ce nereguli au descoperit oamenii legii

ro

14 Feb, 2021 14:35 818 Marime text
  • În ultimele 24 de ore, la nivel național, angajații Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții, au gestionat peste 1.700 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Astfel, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au verificat peste 5.200 operatori economici și aproape 70.000 persoane. De asemenea, au fost verificate peste 9.000 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri, dar și aproximativ 250 de operatori transport persoane.

În urma acțiunilor întreprinse, echipele mixte de control au aplicat 6.176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.100.000 lei, dintre care peste 5.400 sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 800.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 740 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 260.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit șase dosare penale în care sunt cercetate trei persoane, din care două pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 CP.

În ceea ce privește apelurile la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, au fost primite 11 apeluri care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 4 județe.

În continuare, personalul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetățenilor respectarea măsurilor de protecție sanitară, precum purtarea măștii de protecție sanitară, păstrarea distanței de un metru si jumătate față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii