Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE 16 români infectaţi cu COVID-19 la o fermă din Spania; alţi 24 - în autoizolare

ro

18 Aug, 2020 19:16 1206 Marime text
Ambasada României la Madrid a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a 16 cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, Spania, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, conform Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat, în cursul zilei de luni, la această fermă pentru a discuta cu angajatorul, autorităţile locale, precum şi cu cetăţenii români.

Potrivit informaţiilor obţinute de către ambasadă de la reprezentantul fermei, 16 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare.

Alţi 24 de cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate şi celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziţionării alimentelor şi altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.

"Reprezentanţii fermei au menţionat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condiţiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistenţă medicală angajaţilor. Din contactul cu autorităţile locale, a reieşit că focarul se află în atenţia Direcţiei teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluţia epidemiologică din cadrul fermei", menţionează MAE.

Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autorităţile spaniole şi menţine contactul cu angajatorul şi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de urgenţă, sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0034 669.362.202.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii