Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Valeriu Gheorghiță, declarații despre valul 4 și vaccinarea cu a treia doză

ro

21 Sep, 2021 15:15 1379 Marime text
  • Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, declarații de presă.
„În momentul de faţă în România este în curs de optimizare atât platforma naţională de programare pentru cea de-a treia doză, cât şi Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor tocmai pentru a fi pregătiţi în momentul în care demarăm administrarea celei de-a treia doze în România”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței.

„Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare - şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical”, a spus Gheorghiţă.

Vor primi a treia doză persoanele cu afecţiuni: oncologice, cu tumori solide, cât şi care au afecţiuni oncologice hematologice, care sunt fie în curs de tratament activ, fie trataţi anterior şi care se află în faza post-terapie oncologică, dar şi cei care au factori de risc agravanţi, care nu ţin de afecţiunea oncologică, cum ar fi bolile pulmonare, cardiovasculare, diabet, ciroză hepatică şi alte condiţii de imunodepresie. Alte categorii sunt pacienţii post-transplant, pacienţii cu afecţiuni cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, endocrinologice, reumatice, dermatologice, afecţiuni neurovasculare şi neurovegetative, demenţe, boli psihiatrice în stadiu avansat, bolile congenitale (Sindrom Down). Altă categorie: pacienţi cu imunodeficienţe moderate sau severe, datorate imunodeficienţelor primare, cum sunt pacienţi cu HIV în orice stadiu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii