Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea cu a treia doză

ro

28 Sep, 2021 14:23 1695 Marime text


  • Prezentarea la centrele de vaccinare pentru dozele 3 se face fie prin prezentare directă cu cartea de identitate, fie prin programare pe platformă.
În aceste momente, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, declarații de presă despre doza a treia de vaccinare. 

Prezentarea la centrele de vaccinare pentru dozele 3 se face fie prin prezentare directă cu cartea de identitate, fie prin programare pe platformă. Până astăzi, la ora 12 au fost programate peste 25.000 de persoane pentru doza de rapel.

Doza de rapel se poate face doar cu cele 2 vaccinuri pe baza de ARN mesager, indiferent de schema de vaccinare care a fost folosită iniţial. Aceasta doza de rapel este recomandata personalului medico-sanitar, persoanele din centrele sociale, personalului din invatamant, persoanele vulnerabile, cu afectiuni cronice.

De asemenea, si celelalte categorii de persoane care au cel putin 6 luni de la vaccin, a precizat Valeriu Gheorghiță. 

Trebuie să fim responsabili în perioada următoare, avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi să respectăm regulile și să ne vaccinăm

Trebuie să fim responsabili în perioada următoare, avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi să respectăm regulile și să ne vaccinăm, având în vedere faptul că prin vaccinare evităm riscul de formă gravă, riscul de spitalizare, riscul de deces și riscul de răspândire a virusului”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Este important să înțelegem că varianta Delta se răspândește cu atât de mare viteză încât pentru persoanele care nu au niciun fel de protecție, riscul să se infecteze în următoarea perioadă este foarte mare, a mai spus Gheorghiță.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii