Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă „Rectificarea bugetară crește alocările bugetare în zona de sănătate, muncă, finanțe, ordine și siguranță publică, lucrări publice“

ro

15 Apr, 2020 21:31 2029 Marime text

În aceste momente, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă susține un briefing de presă, la finalul ședinței de guvern.
 

În ședinta de guvern a fost adoptata OUG pentru rectificarea bugetului de stat și a celui al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. Creșterea economică pentru anul 2020, estimeaza o contracție de 1,9 % a economiei în acest an.
 
Au fost ajustate prevederile bugetare în concordanță cu noile date privind volumul activitatilor economice si încasărilor în acest an.
 
Rectificarea bugetară pentru anul 2020 crește alocările bugetare în zona de sănătate, munca, finante, ordine și siguranță publică, lucrări publice.

Au fost încluse in categoria care pot benefica de indemnizatie cei care desfasoara si au activitati in relatia cu oragnizatiile cooperatiste mestesugaresti, cei care au relatii contractuale cu structurile sportive si avocatii, aceia cei care au realizat în ultima lună un venit de până la un salariul mediu brut pe economie (...)

De asemenea, au fost adaugat noi prevederi privind regimul acestei indemnizatii, sunt exceptate de la executarea silita pe perioada stării de urgenta plus inca 60 de zile de la incetarea starii de urgență, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

Amimtim că, în cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a menționat că:

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.

Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorbă de relaxare!


Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste, a precizat președintele.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii