Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru „Ne așteptam la sfârșitul lunii aprilie la un vârf, urmând să fie mai abrupt sau mai lin“

ro

28 Apr, 2020 21:20 3335 Marime text
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți seară la Digi24 că urmează trei zile cu emoții în perioada 1 Mai, că speră să urmeze o scădere a numărului de noi cazuri de coronavirus.

Ne așteptăm la sfârșitul lunii aprilie la un vârf, urmând să fie mai abrupt sau mai lin, vorbeam de 10-12.000 de cazuri sau mai abrupt daca era spre 15-20.000. Mergem spre vârf cu o pantă lina pe platou în fierăstrău. Dar vin și trei zile, 1, 2 si 3 mai și lumea simte nevoia unei relaxări și trebuie bine gestionat acest moment.

Sperăm ca în următoarele două săptămâni vom observa o scădere a numărului de cazuri noi, decese, cazuri din ATI.

Trebuie să înțelegeți că la momentul la care se decide relaxarea va fi ca riscul de transmitere în comunitate, dar asta nu înseamnă că a dispărut virusul. Trebuie să ne obișnuim să avem pe perioada verii, ca vecin, coronavirusul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat ce efect are spirtul în lupta cu virusul și a vorbit despre igienă și măsurile de distanțare socială.

Ajută (spirtul), și studiile de afară ne arată că tot ce înseamnă dezinfectanți pe bază de alcool de 70% sau pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus. Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70% și nicio soluție bazată pe clor nu înlocuiesc spălatul cu apa și săpunul. Nu înlocuiește igiena, nu înlocuiește obiceiul de a strănuta într-o batistă sau în cot, nu înlocuiește păstrarea unei distanțe dacă suntem răciți, a spus Nelu Tătaru, pentru Digi 24.

Ministrul a făcut precizări despre distanța potrivită pe care trebuie să o păstrăm de persoanele din jurul nostru, în pandemie:

Organizația Mondială a Sănătății spunea 1,80 m. O păstrăm cât mai mare dacă vreți, să ne înțelegem. Momentul este cel în care ne-am însușit măcar conceptul de distanțare socială este un mare lucru.



Sursa video: Facebook/ Nelu Tataru- Ministrul Sanatatii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii