Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Ministrul Marcel Vela, declarații despre noua Ordonanță Militară (document)

ro

27 Apr, 2020 19:09 3577 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, susține în aceste momente, o declarație de presă.

Amintim că, președintele Klaus Iohannis, în cadrul declarației sale de astăzi, 27 aprilie, a menționat elaborarea unei noi ordonanțe militare.

Încep prezentarea Ordonanței Militare 10 adresându-vă mulțumiri, ați avut un comportament responsabil.

O veste bună peste persoanele peste 65 de ani. Circulația este permisă în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar pentru deplasare interes profesional, asistență medicală care nu poate fi amânată, activități agricole, deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

În intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00 circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă strict pentru următoarele motive:a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, inclusiv deplasarea în condițiile art.1 alin.(3) și (5) din Ordonanța militară nr.8/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

- deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

 Pentru verificarea motivului deplasării în situațiile prevăzute la alin. (2) și (3), se aplică în mod corespunzător dispozițiile art. 4 din Ordonanța militară nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

​Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Magazinele își vor organiza programul de lucru pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor peste 65 de ani în intervalul 7-11 și de la 19-22.

Se prelungește suspendarea zborurilor pe ruta Spania din 28 aprilie pentru încă 14 zile, a zborurilor pe rutele Italia, Franța, Germani, Austria, Belgia, Elveția, Marea Tritanie, Turcia, SUA, Iran până pe 14 mai. Am prelungit suspendarea zborurilor spre Italia pentru 12 zile. Intră și cele din Franța și Germania, începând cu data de 5 mai, până pe 14 mai, inclusiv.

Pe durata stării de urgență, trimiterile poștale înregistrate pot fi predate destinatarilor de personalul C.N. Poșta Română S.A. prin introducerea în cutia poștală sau, în lipsa acesteia, prin afișare la adresa destinatarului, cu excepția actelor de procedură.Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

C.N. Poșta Română S.A. îi revine obligația stabilirii cadrului instituțional și răspunderea pentru modul în care se desfășoară activitatea prevăzută la alin.(1).

Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Relaxarea după 15 mai va fi graduală.

Știu că se apropie 1 mai, vremea e frumoasă. Dar e timpul să ne analizăm prioritățile: sănătatea noastră, a familiei, a celor apropiați

Puteți consulta conținutul integral al Ordonanței Militare numărul 10, în secțiunea „Documente“.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii