Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Live VIDEO. Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni „Respectați măsurile impuse de autorități, împreună vom trece peste această perioadă grea“

ro

31 Mar, 2020 15:00 2468 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis susţine în aceste momente o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Bună ziua!

Încep cu un gând bun și o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteți singuri! Suntem cu toții, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo.

Însă, vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun! Respectați normele de deplasare, respectați normele de igienă, respectați normele de distanțare socială. Nu ieșiți din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitați, suntem alături de voi!

Un gând bun și o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii și întregul personal medical. Știu, știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie! Noi toți, românii, ne uităm la voi cu speranță, cu încredere, sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi! Iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem, pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie, pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie. Chiar adineauri am încheiat o întâlnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela și secretarul de stat Arafat de la Interne, domnul ministru Tătaru, ministrul Sănătății, și a participat doamna ministru Alexandru de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Am discutat, evident, situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conștienți și de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi medici, personal medical, că noi ne facem treaba.

Au început, vedeți, să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecție – măști, halate de protecție, alte materiale. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale.

De asemenea, am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului și aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale în așa fel încât să puteți continua achizițiile care sunt absolut necesare în această perioadă.


Iată, deci, autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem treaba fiecare așa cum se cuvine și fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanțare socială, așa cum au fost solicitate de autorități.

În finalul ședinței, și asta vreau să subliniez, am discutat pe larg măsurile de protecție socială care se impun în această perioadă, plățile pentru șomaj tehnic care trebuie să vină la timp, plățile pentru șomaj care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni în diferitele situații, și, evident, am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare.

Dragi români, repet, respectați măsurile impuse de autorități. Vă asigur, împreună vom trece peste această perioadă grea. Vă mulțumesc!

Sursa foto: presidency.ro

Sursa video: Facebook/ Guvernul României 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii