Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea cu măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, promulgată de Klaus Iohannis

ro

15 May, 2020 09:06 1814 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 mai a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 251/13.05.2020).

Amintim că, începând din data de 15 mai de la miezul nopții România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile.

În acestă perioadă, se ridică restricțiile de circulație în interiorul localității, dar în grupuri care să nu depășească trei persoane, în timp ce pentru a ieși din localitate trebuie completată declarație pe propria răspundere, fiind permisă plecarea doar pentru anumite situații.
Românii au obligația să poarte mască de protecție. Aceste măsuri au fost luate joi noapte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
 
Conform Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020, publicată în Monitorul oficial al României Partea I numărul 395 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2 „la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se justifică prin declarație pe propria răspundere, dar numai la ieșirea din localitate.

Sursa foto: presidency.ro 

Citește și:

 România-stare de alertă. Declarația pe propria răspundere nu a fost eliminată. Iată modelul și în ce condiții trebuie arătată (document)

A fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 24 privind instituirea stării de alertă la nivel național. Text integral (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii