Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Peste 20 de persoane, infectate cu noul coronavirus într-un centru privat de îngrijire a vârstnicilor

ro

09 Sep, 2020 16:51 1312 Marime text
  • Peste 20 de persoane din singurul centru privat de îngrijire a vârstnicilor din județul Tulcea au fost confirmate cu noul coronavirus
Peste 20 de persoane din singurul centru privat de îngrijire a vârstnicilor din județul Tulcea au fost confirmate cu noul coronavirus, iar DSP a început astăzi o anchetă epidemiologică.

Unitatea are licență provizorie de funcționare și toți cei 31 de angajați și 50 de persoane aflate în îngrijire au fost testați ieri pentru COVID-19. Persoanele confirmate au fost izolate RADOR.

În cursul zilei de ieri, 08 septembrie 2020, la un Centru rezidențial privat de îngrijire persoane vârstnice, au fost testați, conform dispoziției Ministerului Sănătății, privind metolodologia de testare la un interval de timp de două săptămâni, toți beneficiarii serviciilor de îngrijire, 50 de persoane, respectiv tot personalul aferent 31 de persoane.

Potrivit rezultatelor testării la 25 de persoane, 19 beneficiari și 6 angajați a fost confirmată prezența virusului SARS Cov 2, fiind începută de azi ancheta epidemiologică de către DSP Tulcea. Aș vrea să fac precizarea că, în prezent, pentru 9 beneficiari, din care 7 asimptomatici s-a luat decizia de a fi transferați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Tulcea. Pentru ceilalți beneficiari din centru, se vor lua măsuri de izolare față de alte persoane din afara centrului, iar personalul va rămâne la lucru timp de 14 zile. Tot pe linia măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  SARS Cov 2, în cadrul celor 27 de acțiuni efectuate pe parcursul zilei de ieri, cu echipele mixte de control în zonele aglomerate , centre comerciale, piețe , târguri și terase ale unităților de alimentație publică , au fost aplicate 12 sancțiuni în sumă de 10.500 lei, a transmis prefectul  Alexandru – Cristian Iordan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii