Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informații oficiale A fost actualizată definiția de caz suspect COVID-19. La ce trebuie să fim atenți (document)

ro

25 Mar, 2020 00:00 2006 Marime text

Evoluția epidemiei de Coronavirus în România, dar și în lume a dus la actualizarea definiției de caz suspect COVID-19 în informațiile oficiale puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică și Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Noile date strânse în legătură cu virusul au dus la stabilirea a trei categorii ce pot reprezenta cazuri suspecte.

De asemenea, specialiștii CNSCBT arată că „Aceste definiții de caz pot fi actualizate în funcție de cerințe noi de supraveghere la nivel mondial / European / național“.
După cum se arată în documentul oficial întocmit de CNSCBT și intitulat „Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)“, datele au fost actualizate la începutul acestei săptămâni.

Astfel Cazul suspect este definit după cum urmează: „1) pacient cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia din următoarele: tuse, febră, scurtarea respirației – creșterea frecvenței respiratorii) ȘI  fără o altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic ȘI cu istoric de călătorie sau ședere într-o țară/regiune cu transmitere comunitară, în perioada de 14 zile anterioare datei debutului“.
În continuare, se arată, de asemenea, că un Caz suspect poate fi și: „2) Pacient cu infecție respiratorie acută ȘI care s-a aflat în contact apropiat cu un caz confirmat cu COVID-19 în perioada de 14 zile anterioare datei debutului“.
Nu în ultimul rând, a treia situație de Caz suspect este definită după cum urmează în documentul oficial: „3) Pacient cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febră ȘI tuse ȘI scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii) ȘI care necesită spitalizare peste noapte)) ȘI fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic“.
Ultima actualizare a definiției de caz suspect COVID-19 avusese loc la data de 15 martie.

În secțiunea Documente, puteți citi textul integral al documentului elaborat de CNSCBT, actualizat la data de 23.03.2020
 
Citește și:

Informații oficiale:
Cine poate fi „contact apropiat“ al unui caz COVID-19. Simptome la care trebuie să fim atenți. Ce reprezintă un „caz confirmat“ (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii