Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV Două cazuri pozitive COVID-19, la testul cu salivă, în județul Constanța

ro

06 Dec, 2021 16:19 2087 Marime text


Inspectorul Școlar General din cadrul ISJ Constanța, Sorin Mihai, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că, în urma testării elevilor acasă, pe raza județului Constanța, au fost depistate două cazuri pozitive de COVID-19.



Potrivit surselor noastre, unul dintre cei doi copii infectați cu virusul SARS-CoV-2 este elev în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, iar un altul învață la liceul din localitatea Cobadin.
 


Amintim că, astăzi, 6 decembrie 2021, a fost introdusă testarea elevilor pentru COVID-19, la domiciliu.



Testele sunt cele pe bază de salivă, iar procedura este efectuată de către părinți.  



Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru coronavirusul SARS-CoV-2 a fost raportat la Liceul „I.L. Caragiale" din București. 



Oficial de la ISJ Constanța

„Ne bucurăm că rezultatele elevilor constănțeni sunt promovate și considerăm că sprijinul dumneavoastră este esențial, în acest sens.

În ceea ce privește rezultatele administrării testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a comunicat că în două unități de învățământ s-au înregistrat teste cu rezultat pozitiv: un test la Liceul Cobadin și un test la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța”


Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii