Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii, obligaţi să poarte măşti de uz medical în şcoală. Ce a declarat ministrul Sănătăţii (video)

ro

24 Aug, 2021 16:01 1917 Marime text
Anul acesta şcolar elevii vor fi din nou obligaţi să poarte măşti în spațiile închise. O excepţie o va face festivitatea deschiderii anului şcolar când, deşi desfăşurată în spaţiu deschis, participanţii vor trebui să poarte mască deoarece se menţine greu distanţarea fizică. 

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a declarat că elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical, deoarece nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că se va opta pentru participarea zilnică cu prezența fizica a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea tuturor normelor de protecție când incidenta cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate se mentine sub 6 la mia de locuitori. În cazul în care incidența trece peste 6 la mia de locuitori, se lucrează cu două posibile scenarii. Unul este trecerea în învățământ online integral iar al doilea sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

În ceea ce priveşte măsurile de protecție, se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică.

Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare, iar dacă condițiile meteo nu permit se poate desfășura în interior, până la incidența de 2 la mie fără masca de protecție.

Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.



Sursa video: Facebook-Ministerul Sănătăţii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii