Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată un spital suport COVID din Constanța. Imagine cu puternic impact emoțional

ro

20 Oct, 2021 12:24 4529 Marime text
  • Imaginea postată pe rețelele de socializare de prefectul Silviu Coșa este dintr-un spital din Constanța. 
El mai trage un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat de decese înregistrat în județul Constanța, în luna octombrie. Comparativ cu luna precedentă, de două ori mai multe persoane s-au stins din viață.

Acesta menționează că, în ultimele 24 de ore au fost raportate 31 de decese, printre care și trei pacienți tineri cu vârste cuprinse între 39 și 53 de ani, toți nevaccinați. 

„Bărbat, 39 de ani, NEVACCINAT.
Femeie, 49 de ani, NEVACCINATĂ.
Bărbat, 53 de ani, NEVACCINAT.

Acestea sunt doar trei din cele 31 de decese COVID-19 înregistrate ieri în județul Constanța. Au fost copiii cuiva, frații, prietenii unor oameni care acum suferă și nu înțeleg cum niște oameni tineri au plecat de lângă ei.

În octombrie, județul Constanța a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate).

Ca să facem o comparație cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori și jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populația ar fi înțeles, precis, beneficiile vaccinării.

Din păcate, printre noi sunt așa-zișii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate și pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate.

Dacă dorim să ne protejăm de suferința enormă prin care alți constănțeni trec acum, nevoiți să-și ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acționăm.


Mergeți la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expozițional, vorbiți cu medicii de familie, cu specialiști, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulți oameni direct în secțiile de terapie intensivă.

În centrele de vaccinare veți găsi oameni amabili, care știu ce fac și care doresc să-și încheie misiunea cât mai repede. Haideți să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideți să ne ajutăm rudele și prietenii să nu treacă prin suferință!

Imaginea cu puternic impact emoțional este de aseară. Dintr-un spital constănțean”

Sursă foto: Facebook.com/ Silviu Iulian Coșa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii