Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covid în penitenciar Unde a fost depistat un agent infectat cu noul Coronavirus

ro

01 Jul, 2020 11:42 1682 Marime text

•    Potrivit autorităților, angajatul este asimptomatic

Un angajat al Penitenciarului-Spital București-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Informația a fost făcută publică de Administrația Națională a Penitenciarelor, care a precizat că polițistul este asimptomatic.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Administrația Națională a Penitenciarelor:

Vă informăm căun angajat  al Penitenciarului-Spital București-Rahovaa  fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic.
Acesta a exercitatatribuții de  serviciu în  sectorul administrativ, cu purtarea,  în  permanență,  a echipamentului  de  protecție,  și  nu  a  interacționat  cu persoane private  de  libertate.
Angajații identificați contacți au fost testați,  rezultatele obținute fiind negative.
La nivelul întregului sistem penitenciar, se menține aplicarea Planului de măsuri pentru   prevenirea   îmbolnăvirii   și   răspândirii   infecției   cu   COVID-19   în   rândul personalului și al persoanelor private de libertate.
Purtarea echipamentului de protecție și  păstrarea  distanței  de  siguranță  în  activitățile  care  presupun  interacțiune  se implementează în continuare, administrațiile locurilor de deținere promovând conduita de prevenție asumată de la debutului contextului epidemiologic.
Misiunilespecifice se realizează  în  condiții  optime,  fără  disfuncționalități, iar  starea  de  spirit  în  rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.
Amintim, totodată, că măsurile adoptatede sistemul  penitenciar  au  în  vedere interesul  superior  al  persoanelor  custodiate,  personalului  și  terților,  și  respectă reglementărileMinisterului Sănătății și ale Comitetului Național pentru SituațiiSpeciale de Urgență.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii