Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Tulcea Situaţia la zi. Număr persoane carantinate sau în izolare. S-a prezentat planul de acţiune cu prilejul sărbătorii Săptămânii Luminate

ro

15 Apr, 2020 15:24 1354 Marime text


Instituția Prefectului -Județul Tulcea a transmis situația persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu, numărul persoanelor carantinate, dar și bilanțul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.745 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 7.672.619 lei.
 

Astăzi, până la data de 15.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 553 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 93 persoane si au intrat un număr de 22 persoane.

Până la data de 15 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3439 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 180 persoane. Până la data de 15 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 288 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 246. De asemenea, până la această dată au fost testate 237 de persoane din care confirmate 23 persoane, 20 fiind internate iar 3 persoane vindecate şi externate.

 În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 15 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 235 locuinte, din care la 205 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 30 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 757 persoane, dintre acestea 630 de către lucrători ai Poliţiei şi 127 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 14.04.2020, 74 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 13 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 240.000 lei, din care 209.500 lei aplicate de poliţişti si 30.500 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.



Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.745 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 7.672.619 lei.

Astăzi, 15.04.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimile 24 de ore. De asemenea, a fost prezentat modul în care se implementează planul de acţiune la nivel județului Tulcea cu prilejul sărbătorii Saptămânii Luminate.  

În cursul zilei de ieri, 14 aprilie 2020, în serii, marea majoritate a primarilor din judeţ au dat curs invitaţiei prefectului Alexandru Cristian Iordan pentru discuţii cu privire la organizarea sărbătorilor pascale, în conformitate cu prevederile stării de urgenţă şi ale ordonanţelor militare.

La aceste întâlniri în grupuri restrânse au participat şi reprezentanţii structurilor MAI, conducerea DSP precum şi Protoieriei Tulcea. Chestiunile organizatorice vor fi puse la punct într-o şedinţă ce va avea loc mâine, 16 aprilie 2020 şi la care vor participa de această dată doar reprezentanţii structurilor MAI, conducerea DSP precum şi Protoieriei Tulcea.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, a transmis Instituția Prefectului-Județul Tulcea.

Sursa foto: Facebook/ Institutia Prefectului Judetul Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii