Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Cum să punem, să purtăm, să dăm jos și să aruncăm o mască medicală

ro

31 Mar, 2020 00:00 1869 Marime text

Pe rețelele de socializare circulă numeroase sfaturi legate de purtarea corectă a unei măști medicale, cât timp să fie purtată și faptul că cele de unică folosință ar putea fi refolosite dacă sunt spălate. Este clar că o mască de unică folosință poate fi purtată o singură dată și nu există nicio modalitate prin care aceasta poate fi curățată și repurtată pentru a avea aceeași protecție. Practic, învelișul protector este afectat și poate deveni o sursă de infectare.
Potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică, este recomandată purtarea unei măști medicale în anumite condiții:
  1. Purtați mască doar dacă îngrijiți o persoană posibil infectată cu COVID-19
  2. Purtați mască dacă tușiți sau strănutați
  3. Măștile sunt eficiente doar când sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun
  4. Dacă trebuie să purtați mască, este necesar să știți cum să o folosiți și cum să o aruncați în mod adecvat.
Înainte de a pune masca, curățați mâinile cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Acoperiți apoi gura și nasul cu masca și asigurați-vă că nu sunt spații goale între față și mască. Este foarte recomandat să nu atingeți masca în timpul purtării. Dacă puneți mâna pe ea, totuși, curățați-vă mâinile cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Înlocuiți masca cu una nouă imediat ce se umezește. Nu refolosiți măștile de unică folosință!
Pentru a scoate masca de pe față, apucați-o de benzile elastice (nu atingeți partea din față a măștii); aruncați-o imediat la un coș cu capac, apoi curățați-vă mâinile cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii