Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile. Ce facem când venim de afară

ro

18 Mar, 2020 00:00 1990 Marime text

Autoritățile recomandă ca toată lumea să stea în casă. Evident, sunt lucruri inevitabile pe care trebuie să le facem în exteriorul locuinței. Vorbim aici de locurile de muncă unde nu este posibilă telemunca, dar și cumpărăturile strictului necesar. Asta dacă nu au fost făcute provizii. Așadar, dacă este absolut necesar, ieșitul afară se face cu anumite condiții de protecție, iar odată ajunși acasă trebuie să avem grijă că nu venim cu tot cu virus.
Astfel, ieșitul în mediul exterior se face, la recomandarea specialiștilor, cu o mască de protecție, cu mănuși de protecție, dar și cu soluție dezinfectantă sau șervețele dezinfectante. Asta pentru că intrăm în contact cu bani, cu lucruri atinse de alte persoane la supermarket, iar lista poate continua.


Odată ajunși acasă, masca și mănușile sunt aruncate. Este important de știut că nu pot fi refolosite, decât dacă sunt reutilizabile. Măștile simple cumpărate de la farmacii sunt de unică folosință. Dacă sunt reutilizabile trebuie dezinfectate conform instrucțiunilor. De asemenea, spălatul pe mâini cu apă și săpun, pentru minim 20 de secunde, este esențial. Desigur, oamenii se pot dezinfecta și cu spirt sau produse dezinfectante aprobate și autorizate, pe lângă spălatul pe mâini.
Urmează dezinfectarea obiectelor și hainelor, dar și a cheilor și a clanței ușii. Asta pentru că specialiștii au arătat că virusul COVID-19 trăiește pe obiectele din mediul înconjurător până la câteva zile.


Ce este foarte important este să ne informăm doar din surse oficiale și să ne păstrăm calmul!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii